Корнелия Нинова от Казанлък: Господин министър, спрете продажбата на общинските болници

Безчинствата на ГЕРБ на местно ниво продължават, алармира лидерът на БСП в Казанлък

В събота председателят на БСП Корнелия Нинова посети област Стара Загора. Председателят на БСП изпрати в Казанлък в последния му път Васил Самарски, който почина на 19 май след кратко, но тежко боледуване. Последно Самарски бе съветник в политическия кабинет на Нинова и оглавяваше пресцентъра на БСП. На поклонението в Казанлък Нинова бе придружавана от висши партийни функционери, сред които Георги Свиленски, Светлана Шаренкова, Христо Проданов, Йордан Татарски, Александър Нейчев.

Корнелия Нинова се срещна в Казанлък с областното ръководство на БСП и общински съветници на партията от Раднево. Обсъдени бяха координирани по-нататъшни действия за спасяването на общинската болница и медицинския център в града.

“Моделът на ГЕРБ, макар и отстранен от централното управление, продължава да действа на местно ниво. Кметът и мнозинството в общинския съвет от ГЕРБ продават общинската болница на приближен до тях и то за жълти стотинки.

Тази и продажбата на болницата във Велинград бяха поводът да внесем в 45-о Народно събрание мораториум върху продажбите на общински и държавни болници. Така ви обещах при срещите си с вас и го изпълних“ обърна се Нинова към жители на Раднево, които са събрали близо 2000 подписа в защита на единственото здравно заведение в общината. Социалистите инициират местен референдум срещу приватизацията. „Днес отправяме апел към служебния здравен министър: Спрете безчинствата на ГЕРБ и спасете общинските болници. За хората в малките общини те са единствения начин да имат достъп до здравеопазване. Другата седмица  ще поискаме среща с него и заедно с общинските съветници и инициаторите на подписката ще му предоставим всички документи. Същите ще изпратим и в Прокуратурата, за да се провери има ли умишлено докарване на болницата до фалит, за да бъде продадена после евтино на близки до властта.“, заяви Нинова.

Линк към  официалния сайт на БСП:https://bsp.bg/news/view/20058-korneliya_ninova__gospodin_ministyr_sprete_prodajbata_na_obshtinskite_bolnitsi.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram