Корнелия Нинова в Стара Загора: Благодаря Ви, че оттук започна промяната

„Благодаря Ви за силата и енергията, която ни давате. Благодаря Ви, че в Стара Загора започна промяната –тук бе първото представяне на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Ние продължихме този промяна, като променихме БСП и ще продължим до 26 март, когато ще спечелим изборите и ще променим цяла България”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала в Операта в Стара Загора. Тя присъства на представането на листата на Коалиция „БСП за България” за Старозагорски избирателен район.

„Горд съм, че съм водач на тази листа. Няма сфера, в която хората в нея да нямат експертиза и професионализъм. Думата, която я олицетворява, е – характер”, каза водачът  Драгомир Стойнев. По думите му Старозагорска област е специална. „Тук има от всичко по много-енергия, самочувствие, патриотизъм, инат. Тук е центърът  на енергетиката, на поетите, тук са плодородните земи, живият бизнес и сърцето на българския въгледобив”, поясни водачът на листата. „Старозагорци имат особен характер, те са горди, чести и достойни хора, които искат, променяйки Старозагорския регион да променят и държавата”, категоричен бе Драгомир Стойнев. Той отново припомни, че проблем, който е бил проспан от предишното правителство, заплашва с икономическа, социална и енергийна бомба комплекса „Марица-изток”. Припомни и какво е направено по времето, когаято е бил министър на икономиката и енергетиката.

„Българските миньори и енергетици са търпеливи и знаят, че след спечелването на изборите БСП ще възроди комплекса”, обясни ексминистърът. „Ще има пари за държавната ТЕЦ „Марица-изток 2” и за студен резерв, и за емисии”, обеща Стойнев.

Евродепутатът Петър Курумбашев обясни каква е била позицията, подкрепена от всички евродепутати, без Бареков, в защита на въглищната ни енергетика и  какви са следващите стъпки, които ще се предприемат за единна национална позиция.

Корнелия Нинова предупреди и за сериозния проблем с Турция. По думите й България няма да позволи намесата на чужда държава във вътрешните й работи и призова за отмяна на постановление 208 за заселване на чужденци в българските общини.

„От Левски досега искаме да сме равноправни с другите европейски народи. Българи да си вземем свободата, спокойствието и сигурността от Бойко Борисов. Ще ви върнем самочувствието, ще бъдете свободни хора. България ще има чест и достойнство”, обеща лидерът на БСП в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram