КОМПЛЕКС „БАГИРА“ И ВК „КАЗАНЛЪК ВОЛЕЙ“ ФАВОРИТИ ЗА ДОМАКИНСТВО НА ФИНАЛНИЯ ТУРНИР ЗА ДЕВОЙКИ МЛАДША

 

 

Спортен комплекс „Багира“ и ВК „Казанлък Волей“ са основни фаворити за домакинството на финалния турнир от тазгодишното държавно първенство на България при девойките младша възраст. Кандидатурата официално е изпратена в управата на Българската федерация по волейбол, а шансовете да бъде спечелено това домакинство са много големи, заради най-добрите предложени от всички кандидати финансови и организационни условия. Както и заради отличната огранизация, която шефовете на спортен комплекс „Багира“ и на клуба, която направиха по време на Балканско първенство по волейбол за девойки, на което градът на розите също бе домакин през юли миналата година, смятат специалистите.
Тогава казанлъчани спечелиха това престижно домакинство, защото също предложиха най-добри условия както за самата надпревара – като спортна зала за тренировка и провеждане на мачовете, така и като условия за възстановяване, престой леглова база и всякакви удобства за всички участници.
Сега положението е почти същото, още повече че от Казанлък да дали суперизгодната оферта от 26 лева храноден. Така Гранъд на розите най-вероятно ще бъде предпочетен за домакин и ще събере най-добрите девически отбори, които ще спорят за разпределението на медалите в държавното първенство, коментират спецове.
Домакинството на финалния турнир се очаква да бъде определено през тази седмица.
Осем отбора ще се впуснат в битката за шампионската титла на държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст.
Участниците ще бъдат разделени в две групи А и В с по четири отбора чрез жребий, който ще се проведе по време на техническата конференция. В групите се играе всеки срещу всеки.
Отборите, класирали се на първите две места в двете групи оформят финалната четворка на турнира, в която се играе на полуфинали на „разменки“ – А 1 срещу В 2 и В1 срещу А2. Победителите играят за титлата, победените за бронзовите медали.
Тимовете, заели трето място в групите ще се изправят в спор за 5-6 място в крайното класиране, а четвъртите състави ще се срещнат за 7-8 място в подреждането.
Както е известно Казанлък кандидатства за финалите при девойките старша възраст, но в последния момент то бе дадено на ЦСКА, който прие домакинството в своята зала „Васил Симов“ в началото на юни. Сега обаче едва ли хората от БФ-Волейбол отново ще пренебрегнат водещ волейболен център като Казанлък и отличните условия, които предлага, за сметка на столицата.

„ТЕМПО НЮЗ“

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram