Комарджия е в ареста за заплахи за убийство към родната си майка

По искане на прокуратурата в Стара Загора съдът остави в ареста 28-годишен мъж, заплашил с убийство майка си, съобщиха от обвинението.

Установено е, че той живеел в общо домакинство с пострадалата, която му е майка. Той не бил трудово ангажиран и разчитал за задоволяване на битовите си нужди на пострадалата.

Двамата често имали конфликти и скандали по повод финансови средства, тъй като той бил зависим от хазартни игри и често залагал вещите си. На 6 август пострадалата била в дома си.

Мъжът се прибрал и обяснил, че бил заложил мобилния си телефон. Той поискал пари, за да го откупи. След отказа на пострадалата да му даде пари, той започнал да я обижда и нагрубява, ударил я и заявил, че ще я убие.

Бил подаден сигнал на телефон 112 и той бил задържан, докато се опитвал да напусне местопроизшествието. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан мъж, се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления против собствеността, като са му налагани наказания „лишаване от свобода“, които той е изтърпял ефективно.

Съдт е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд–Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram