Колоездач на „Лястовица“ пази място в Топ 10 на Черноморската лига „Спринт“

За пръв път Сливен бе домакин на състезания от Черноморската колоездачна лига „Спринт“ и то не на един, а на два кръга – 8-ми и 9-и, на 23 май.

Осмият кръг бе надпревара за купата „Сливен“ – бягане по часовник /за пръв път в програмата на Лигата/ за момчетата от старшата възраст и за юношите, а 9-ият кръг – за купата „Карандила“ – обичайният критериум за трите групи.

При момчетата от младшата възраст в последния кръг за Купа „Карандила“ и този път Габриел Грозев /“Загорец“, Нова Загора/ не допусна изненади, постигна поредната си победа и продължава без загуба от началото на сезона в Лигата.

И сега на подиума до него застана Георги Караденизов /втори/, но за първи път там се изкачи казанлъчанинът Станислав Генчев /“Лястовица“/ – трети.

Осми при юношите младша възраст финишира Мартин Папанов, а Денис Бекир е с десето място.

В старта от 8-ми кръг на Лигата – Купа „Сливен“, казанлъшката „лястовица“ Денис Искрев, също се представи отлично. В групата на момчета старша възраст Денис е с шесто място в класирането. Той запазва и мястото си в Топ 10 на генералното класиране с 26 точки преди поредното колоездачно състезание.

Следващият кръг на Лигата е на 24 юни в Обзор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram