„Кожата на света“ премиерно в Града на розите

Лъчезар Лозанов идва в Казанлък с новата си стихосбирка със заглавие „Кожата на света“. Тя излезе в края на миналата година, а на 14 май от 17:30 часа в Музея на розата ще бъде премиерата й в Града на розите. Литературно списание „Кула“ е организатор на поетичната вечер, представянето ще направи поетът Румен Денев.

Радикалността и екзотичността от предишните книги на Лозанов в „Кожата на света“ е уталожена, но все пак отвътре бушуват познатите от миналото енергии.

Книгата ясно показва стремежа на автора да бъде по-лаконичен, по-уравновесен и спокоен в поетиката си, обаче той остава вътрешно неспокоен и загрижен за бъдещето на човека. Обикновеното и баналното, което ни заобикаля, занимава Лъчезар Лозанов дотолкова, доколкото да се оттласне от него, за да търси в други светове начини за разрешаване на човешките проблеми.

.

Науката със своето развитие в последните години присъства като невидим герой в стихосбирката, а онова смътно доловимо, което е на границата ѝ, „онова взаимодействие с мъждукащи възможности“, които „примигват и изчезват“ витае наоколо. „Витаят бездни“ е последният стих в тази книга.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram