Коалиция „ЗАЕДНО“ откри предизборната си кампания за област Стара Загора в Международния ден на жената с Ива Митева

От Раднево, на емблематична дата – 8 март, Международния ден на жената, стартира предизборната кампания на коалиция „ЗАЕДНО“ за област Стара Загора. За представянето на водача на листата Любов Авджиева пристигна самият председател на коалицията Ива Митева, която бе посрещната по стар български обичай с хляб и сол, кабагайда, мандолина и танцьорки в национални носии. Срещата се състоя в Клуба на Миньора, като в непринуден разговор с Митева и представителите на новата политическа формация, кандидати от листата на 27 МИР Стара Загора, присъстващите имаха възможност да се запознаят с основните насоки и най-важните приоритети от програмата на коалиция „ЗАЕДНО“. А в Международния ден на жената бяха повдигнати и теми за половото неравенство и неговото отражение във всеки сфери на обществения живот – заплащане, кариерно развитие, възможности за реализация.
„Тъжно ми е като виждам как изглежда днес Раднево, един европейски град, в 21 в. , както и много други градове в България. След 32 години хората изпитват недоверие и разочарование от политиката. Летим надолу с огромна скорост. Мъжете се провалиха в политиката, време е да отстъпят място на жените, които са се доказали, като майки, като съпруги, като професионалисти и експерти“, посочи Митева.
„Ние искаме да работим и разполагаме с необходимия опит, за да наложим промяна, в това число и на утвърдения модел в обществото на неравнопоставеност между мъже и жени“, добави в речта си пред 95 дами от Раднево, представителки на местната общественост, председателката на коалиция „ЗАЕДНО“.
Жените не са достатъчно добре представени и в политиката, по думите на Митева. Днес те представляват под 50 % от народните избраници. „Време е това да се промени и аз вярвам, че ЗАЕДНО ще успеем“, обърна се към присъстващите Ива Митева.
По адрес на водачката на листата на коалицията за 27 МИР-Стара Загора – юристът Любов Авджиева, тя изтъкна, че има до себе си достоен експерт, професионалист в своята сфера, деен млад човек, с идеи и огромно желание да работи в полза на обществото.
На финала на срещата бяха поднесени цветя като знак на уважение и признателност към всички жени, за празника и за тяхното достойно място и заслуги за обществото.

С номер 8 в бюлетината за Коалиция „ЗАЕДНО“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram