Кметът се срещна с групата южнокорейски журналисти – гости на Казанлък

Галина Стоянова засвидетелства готовността на община Казанлък за партньорство: „Ние сме гостоприемни и готови за сътрудничество, с огромно уважение към всички националности, които се интересуват от нашия бит и култура!“, каза тя.

На срещата от българска страна присъства и заместник – кметът Михаил Михайлов.

Начело на специалните гости от Южна Корея в Казанлък е Кю-сънг Джонг – президент на Асоциацията на корейските журналисти (JUNG, KYU SUNGthe President of JAK). Те са придружени от главния секретар на Съюза на българските журналисти Иван Върбанов. В медийната делегация участват президенти на регионални асоциации на журналисти на едни от най-големите региони на Южна Корея. От тяхно име г-н Джонг благодари за сърдечното посрещане в Общината и оцени високо историческото и културно богатство на Казанлък. Г-н Джонг заяви сериозен интерес към Долината на розите и обеща да съдейства за намиране на нови допирни точки за побратимяване с южнокорейски градове и съвместни партньорства.

Г-жа Стоянова изрази увереността си за успешно бъдещо сътрудничество в полза на местния бизнес и този на Южна Корея.

Посещението на групата журналисти започна с аромат на билки и ритуала Еньовден в Етнографския комплекс на гр. Казанлък. Южнокорейските специални гости на Общината са привлечени от културата и традициите, съхранени в Долината на розите и на Тракийските царе.

Пресцентър на община Казанлък

1 2 3 4

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram