Кметът на Общината посети град Крън и село Шейново

В срещата с кмета на град Крън Теменужка Люцканова участваха депутатът Нено Влайков, общинските съветници Радиана Стефанова, Мехмед Мехмедов и Иван Катанов и началникът на Кабинета на Кмета Сребра Касева.

Представителите на институциите в Крън разказаха за работата си и трудностите, които срещат. Галина Стоянова поздрави футболния клуб „Елтемир“ като добър пример за напредък и като колектив, и като материална база за развитието на спорта по места. За да бъде създаден детско-юношески отбор обаче е необходимо изграждането на нови съблекални за децата. Кметството ще съдейства за проекта, а самият футболен клуб се заема с намирането на спонсори. Местното читалище „Цвятко Радойнов“ се нуждае от проектно-сметна документация, за да предприеме необходимия ремонт и местните власти се разбраха за взаимодействие. Главният учител на основно училище „Свети Климент Охридски“ Елена Гитова се похвали с успеха на математиците – победители на финала на международния турнир „Математика без граници“ в град Несебър. В надпревара с отбори от цял свят крънските деца са спечелили отборно сребърни медали и индивидуален златен. Г-жа Стоянова определи като награда за успехите бъдещото саниране догодина на сградата на училището. Отново бе поставен проблемът за децата от малките населени места, които често се насочват за образование към градските училища. Кметът на Общината призова местната власт да полага повече усилия за съвместни инициативи с децата от детската градина и училището и техните родители, за да могат те да преосмислят предимствата на обучението в родния град. На срещата в Крън възрастните дами от пенсионерски клуб „Цвятко Радойнов“ също споделиха хубава новина – певческата група „Болярка“ се е завърнала със златен медал от Международен певчески конкурс в община Хисаря.

Планираната обиколка на Кмета на всички населени места в община Казанлък продължи в село Шейново. Към срещата с кмета Данчо Данов се присъединиха заместник – кметът Михаил Михайлов, общинските съветници  Мехмед Мехмедов и Иван Гитев и началникът на Кабинета на Кмета Сребра Касева. В разговорите за обмяна на опит и търсене на по-добрите решения се включиха представителите на местните институции. Чуха се добри думи за състоянието отвътре на храма на селото „Свето Благовещение“ с помощта на не малко спонсорства и доброволен труд. Сега местните хора обмислят ремонт на покрива. От настоятелството на  читалище „Освобождение-1884“ обмислят гостуване на театрални постановки заради хубавата зала и създаването на фолклорен фестивал за превръщане на Шейново в регионално средище на народното творчество. Започва и ремонтът на основното училище „Д-р Петър Берон“ по проект „Красива България“, със съфинансиране от Общината.

Посещенията на кмета на община Казанлък по места за дискусия по трудните въпроси, които имат нужда от съдействието на Общината за разрешаване продължава.

Пресцентър на община Казанлък

 

obshtina 2 obshtina 3 obshtina 4 obshtina 5

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram