Кметът на Общината констатира със задоволство напредък в работите по новия Музей на розата

Днес Кметът на Община Казанлък и представители от ръководството на Общината проследиха на място довършителните работи в новата сграда. Екип от Историческия музей представи детайли по интериора на новия Музей на розата. Бяха обсъдени различни дизайнерски решения за изложбените зали, варианти за обзавеждане на отделните ниши в експозиционното пространство, както и подробности по представянето на неизлагани до момента изложбени експонати.

Стартът на строителството на новия Музей на розата в гр.Казанлък бе даден през месец юни, миналата година, с отпуснати половин милион лева държавни средства. За изпълнител на строителните дейности бе избран ДЗЗД Обединение „Музей на розата – Казанлък“, който спечели обществената поръчка.

Модерната сграда е замислена като мултифункционална, със площ от 1200 кв.м. Предвидено е оформянето на партерен кръг с 24 вида рози, специално място за демонстрация на розоварене, конферентна зала, мултимедийна зала, фондохранилища, експозиционна част, детски кът и панорамно кафене.

Пресцентър Община Казанлък

1 (1)2 (1)3 (1)4 (1)5

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram