Кметът Живко Тодоров: Стара Загора няма дългове и забавени плащания

„Община Стара Загора е в стабилно финансово състояние и към 31 октомври 2014 г. е изпълнила приходната част в бюджета.“, това посочи кметът на Стара Загора снощи по време на традиционната си годишна среща с представители на бизнеса, младежките и неправителствените организации, държавните институции, културната и спортната общественост, медиите, на която отчете 2014 година, третата от мандата му на градоначалник.

Постъпленията от собствени приходи на Община Стара Загора към 31 октомври възлизат на 36,3 млн. лв. или 94.95% от годишните разчети.

„Нямаме неразплатени средства към фирмите и забавени плащания. Събраните приходи от данъци са в размер на 15,8 млн. лв. За същия период на миналата година са събрани 12,5 млн. лева, а през 2012 година – 10,8 млн. лв”, посочи кметът. Той припомни, че през 2014 г. Международната кредитна агенция Standart & Poor’s потвърди дългосрочно издадения рейтинг на Община Стара Загора „ВВ+“, обяви Живко Тодоров. Оценката е израз на подобреното дългосрочно финансово планиране, заложените в средносрочната бюджетна прогноза затегнати финансови цели и използването на дългосрочни заеми, като част от управлението на дълга, коментираха от неговия екип.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram