Кметски полуден в Община Казанлък

Галина Стоянова и представители на ръководството на Община Казанлък се срещнаха с кметовете на населени места в Зала №6 на Община Казанлък в първия ден на работната седмица. Основните теми на срещата бяха свързани с проекта „Топъл обяд“, асфалтирането по населени места и разяснения за събирането на биоразградими отпадъци, които ще се извозват на компостиращата инсталация до старото сметище на град Казанлък.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова съобщи, че Общината ще кандидатства пред Министерството на труда и социалната политика за разширяване на обхвата на социалния проект „Топъл обяд“ и извън град Казанлък, така че от безплатната услуга да се възползват повече хора с ниски доходи и здравословни проблеми по населени места и се обърна за предложения към кметовете.

Заместник-кметът по „Инфраструктура, строителство и транспорт“ представи планираните паралелни дейности за запълване на зимните дупки по пътищата в община Казанлък. Даниела Коева обърна внимание, че полагането на асфалт по улиците, планирани за тази година ще започне след завършването на всички миналогодишни обекти, които изчакват приключването на ремонтите на ВиК.

Заместник-кметът Коева прикани участниците в срещата за съдействие при разясняването на зелената политика на община Казанлък, така че повече хора да се научат как да изхвърлят зелените отпадъци. Кметовете по населени места бяха запознати с новата организация за събиране, извозване и обработка на зелени отпадъци, от които да се произвежда био тор. Екологичните нововъведения са част от политиката на Общината за намаляване на общия обем неоползотворен отпадък и по-добро управление на боклука. Пролетното почистване на градинките по селата култивира значително количество зелени отпадъци. Ето защо по места ще бъде създадена организация за популяризиране на новите еко мерки от градинския двор – до Общинското депо.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram