Катастрофа и шофьори на градус на вниманието на полицаите през почивните дни

За катастрофа и няколко бързи полицейски производства на подпийнали шофьори в Казанлъшко информира бюлетинът на Областната дирекция на полицията в Стара Загора през почивните дни.
Жена е пострадала при ПТП в съботния ден. На 19 април около 11:35 ч по бул. „Никола Петков” в Казанлък, в посока север-юг, се е движил л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от В.С. на 25 години от Казанлък. На кръстовището с бул. „Княз Ал. Батенберг”, на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба , водачът не пропуска и навлезлия в кръстовището, движещ се в посока изток, л.а. „Ягуар Х Тайп”, управляван от А.Д. на 50 години от Ловеч, в резултат на което между двата автомобила настъпва сблъсък. От удара возещата се от дясно на водача в л.а. „Фолксваген” 55-годишна жена е получила разкъсно-контузни рани по лицето. Прегледана е и е освободена без опасност за живота. Пробите на двамата водачи за употребата на алкохол  са отрицателни.
На 19 април в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу неправоспособния С.А. на 35 години от с. Манолово за това, че управлявал в селото л.а. „Опел Вектра” след употребата на алкохол – 1,30 промила.
Ден по-рано е започнато бързо полицейско производство срещу 37-годишния С.Б. от Казанлък за това, че управлявал л.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 1,52 промила.
Във връзка с отразена кражба на множество вещи от постройка, собственост на 58-годишен жител на Мъглиж, от проведените оперативни мероприятия извършителите са установени. Това са трима жители на Мъглиж –  на 28, 18 и 17 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram