Касева се „повиши в длъжност“ сама на Международен форум по туризъм?!

От 22 до 27 март в руския град Толиати, побратимен с Казанлък, се проведе Международния форум за туризъм „Травел Експо“. На него бе представен и Града на розите.

В случай че общинското ръководство иска да знае, в стремежа си да опитва да покаже, че се старае да развива туризма, представянето на Долината на розите и тракийските владетели в руския град бе жива излагация.

На две пластмасови маси бяха разхвърлени около 10 дипляни, 1 шише гюловица и десетина есенции „Роза“.

Казанлъшкото чиновничество бе пратило да ни презентира в Толияти Сребра Касева-началник на отдел „Култура и туризъм“ в община Казанлък.

За изумление обаче в Толиати г-жа Касева се представила за началник отдел ,,Международно сътрудничество“ с ранг на заместник кмет. Не е ясно дали Касева е повишена в длъжност или сама си е сложила титлата. Стана практика служители на Община Казанлък откровенно да лъжат за дипломи, титли и постове. Като самоизмислила си позицията Касева придизвикалалеко неудобство у домакините, които очаквали, че директорката на международния отдел ще се оправя с чуждите езици, но били разочаровани. Конфузът позамазала рускоговорящата Диана Петрова, съпровождаща „директорката“ в качеството на преводач и явяваща се също служител на общинската администрация на Казанлък.

Това съвсем не е първият гаф на Касева, откакто бе спусната преди години начело на градската култура. От „Доцентката“, както е прозвището й сред местните културтрегери /дадено й заради високата степен на интелект и разбирачество в духовните дела на казанлъшката общност/, се очакват още много подобни „изяви“, приличащи повече на резил, тъй като под висшето покровителство на кмета, тя вече е обявена за незаменима, както се вижда и от командировката и в побратимения град.

Да посочим и факта, че когато Г.Стоянова седна в кметското кресло, умишлено не постави зам.кмет по културата, а сама си делегира управлението на тази сфера.

След почти четири години е ясно, че станахме столица на културата, както ни бе обещано.

 

На снимките

Кмета на Толиати поздравя директора на отдел ,,Международно сътрудничество

Масата на Казанлък

11084382_916927825005770_1328710762_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram