Каналджия от Казанлък натоварил в микробуса си 21 мигранти

Поредна група мигранти опита да превози каналджия от Казанлък. На 14.12.т.г. около 01.40 ч. в близост до бл. 410 в ж.к. „Меден рудник“, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка товарен „Форд Транзит“, с бургаска регистрация. Управляван е от криминално проявения И.Т., 40-годишен от Казанлък, съобщава burgasnews.com.

В микробуса полицейските служители установили общо 21 чужденци, нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Пакистан и Афганистан. Чуждестранните граждани са конвоирани до Граничен полицейски участък в местността „Ченгене скеле“ за установяване на самоличността им и предприемане на необходимите мерки.

И.Т. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Част от чуждите граждани са разпитани в качеството им на свидетели пред съдия, като е установено, че са натоварени в автомобила в района между с. Дебелт и с. Константиново. Работата по случая продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram