Казанлъшки програмист участва като лектор в най-престижното ИТ събитие в България

За първи път бивш възпитаник на ПГ“ Иван Хаджиенов“ – Механото и инженер по компютърни науки Павел Павлов – участва, като лектор в най-престижното ИТ събитие за годината в България, а именно WordCamp Bulgaria  2020.

Това събитие ще се проведе на 24.10.2020г.(събота), а инж. Павлов ще изнесе своята лекция от 15,40 ч. до 16,20 ч. на тема : „Как се промениха WordPress+WooCommerce магазините по време на пандемия?“

За  тази година, това събитие ще се проведе онлайн и ще бъде достъпно за всички потребители на Facebook, Youtube, Twitch.

За да го гледате, следете страницата във фейсбук на WordCamp Sofia, където ще откриете повече информация за събитието.

Всеки който има желание може да наблюдава онлайн тазгодишното събитие WordCamp Bulgaria  2020 https://bulgaria.wordcamp.org/2020/.

Партньори на събитието са едни от най-големи и престижни ИТ компании в България и света като например: Woocommerce, Yoast, Jetpack, Bluehost, Godaddy, SiteGround, ICN, Superhosting, Weglot, Softuni и много други.

Освен в това престижно ИТ събитие, инж. Павлов участва и със съвместно разработен проект в най-престижния конкурс за сайтове в България, а именно Сайт на годината.

За първи път тази година в конкурса Сайт на годината в категория фирмен сайт участва сайт Дамасцена, който е изцяло разработен в Казанлък и с невероятното партньорство на Етнографски комплекс „Дамасцена“,с.Скобелево.

Друго важно събитие в кариерното развитие на казанлъшкия програмист е разработването на голяма електронна платформа (Маркетплейс) за натурални(био) храни и напитки, които са произведени от Български земеделски производители и се продава на Българския пазар.

Ето това отново потвърждава, че освен с розата и развитата военна промишленост, град Казанлък се прославя и в ИТ средите, както в България, така и в чужбина.

Развенчан е митът, че най-добрите програмисти се намират в София, но виждате ли и в Казанлък ги има.

Пожелаваме успех с участието в конкурса Сайт на годината, а всички ние може да подкрепим това участие, като гласуваме за сайт на публиката и следваме стъпките за гласуване представени във видео клипа направен от ръководителя на проекта инж.Павлов.

https://www.facebook.com/100000733351946/videos/3795007903866951/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram