Казанлъшки младеж, стовари колата си върху фиата на Нено Влайков

Катастрофа, като по чудо, разминала се без жертви стана около 19 часа днес. Инцидентът стана на бул. „Освобождение“, завоят до парк „Розариум. Около 20-сет годишен младеж, управлявал Опел Зафира, пътува от кръговото на Розариума на север. Прибирайки се в Казанлък заместник председателят на общинския съвет на Казанлък Нено Влайков, управляващ своя фиат вижда странна маневра в насрещното платно. Опелът, който определено е с превишена скорост започва да криволичи, навлиза в насрещното платно. Тогава Влайков спира колата. Насрещно идващия опел, обаче, се удря в бордюра завърта се и колата пада върху предния капак на фиата на Влайков.

Нено Влайков е пътувал със съпругата си и двете си внучки, като се е прибирал от разходка с момиченцата. За огромно щастие няма пострадали при инцидента, освен изключително уплашените внучета на Влайков. 

Една от версиите за катастрофата е че около 20-сет годишният младеж, е загубил управление на колата, търсейки мобилния си телефон в нея. Другата причина, категорично е високата скорост.

Нанесени са леки щети по фиата. Опелът е със скъсана полуоска и заден мост.

Завоят до парк „Розариум“ е често място за катастрофи. Повечето случаи те са причинени от високата скорост. От дълго време се коментира, че скоростта в участъка, трябва да бъде допълнително ограничена с монтиране на така наречените спящи полицаи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram