Казанлъшки абитуриенти трогнаха с постъпка

Необичаен жест към Общинския приют за безстопанствени кучета от страна на млади хора, завършващи средното си образование. Абитуриенти от 12 Б клас на СУ ”Екзарх Антим I” единодушно решават, че с проект по „Свят и личност“ ще помогнат на бездомните животни в нашия град, като заедно изработват две къщички за кучета в Общинския приют и провеждат активна кампания за набиране на средства за закупуване на храна и медикаменти.

С тях ще бъдат лекувани и изхранвани и животните инвалиди при нас, обяснява от името на приелите дарението Ивелина Недкова. И допълва:

„Малко след като се срещнахме и те разказаха за техния проект дойде пандемията. Мислихме,че децата са се разочаровали заради провалените балове и не им е до нищо странично. Оказа се обаче,че тяхната воля и доброта е по-силна! Намериха начин, събраха се и заедно довършиха започнатия проект. Вчера отново целият клас посети приюта и донесоха всички дарения. Мили деца, ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за това, че не се отказахте въпреки обратите, които настъпиха и въпреки провалените балове! Вие сте прекрасни млади хора изпълнени с трепет и желание за едно по добро бъдеще. Това което се случи е първото по сериозно изпитание в живота Ви! Знайте, че и за в бъдеще ще има такива. Не падайте духом и смело продължавайте напред. Запазете добротата в себе си и помагайте на по слабите! Благодаря за това,че нагушкахте малките бебета, те имат нужда точно от това. Светът има нужда от това – от любов! Екипът на Animal Hope Bulgaria – Kazanlak и д-р Мирев – управител, заедно с целият екип на общинския приют Ви благодарим от наше име и името на животните и Ви желаем много здраве и успехи в живота! Не забравяйте да правите добро!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram