Казанлъшки пианисти очароваха и френската публика на концерти в Париж

Изключително ярко събитие бележи началото на творческия сезон 2019 година на пианистите на г-жа Елена Юлиянова. През април 2018 година учениците в музикалните паралелки на СУ „Екзарх Антим І” и възпитаници на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” Христиана Харалампиева и Дамян Стоев очароваха журито на XXVI – тия Международен конкурс за инструменталисти, композитори и камерни ансамбли „Музиката и Земята”, посветен на Ден на Земята в София.

Блестящото изпълнение на едни от най-малките участници в този конкурс бе отличено от международно жури със Специални награди „Млад талант”. Към талантливите ни пианисти бе отправена Специална покана от председателя на международното жури, изтъкната френска пианистка, председател на Фондация „Филомуза” в Париж, проф. Шантал Стилиани за участие в концерти в Париж през януари 2019 година.

На 28 януари двамата отлични казанлъшки пианисти, възпитаници на музикалния педагог  Елена Юлиянова Христиана и Дамян се завърнаха в родния си град щастливи и окрилени. Грандиозният концерт, провел се в голямата зала в кметството на френската столица и организиран от проф. Шантал Стилиани по случай 20 години от създаването на фондация ,,Филомуза’’, беше открит от Кмета на Париж.

В концерта взеха участие млади музиканти от България, Франция и Македония. В залата присъстваха видни личности, изтъкнати музиканти и членове на фондация ,,Филомуза’’. Казанлъшките деца бяха поздравени сърдечно от представител на българското посолство в Париж – г-жа Ирина Бокова, г-н Минко Балкански, Кмета на Париж и съпругата му. Всички присъстващи бяха очаровани от виртуозните изпълнения на талантливите малки пианисти.

Вторият от концертите, в които пианистите ни участваха, се състоя в Концертната зала на фондация ,,Филомуза’’. За чудесните си изпълнения Христиана Харалампиева и Дамян Стоев бяха възнаградени с възторжените аплодисменти на близки приятели на фондацията и изтъкнати музиканти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram