Казанлъшка гимназия взе награда за принос в дуалното образование

Фирми, търговски камари и професионални гимназии бяха отличени на специална церемония за приноса им за въвеждането на дуалното образование по българо-швейцарския проект ДОМИНО. Това са първите подобни отличия по проекта.

Сред наградените училища е и ПГ „Иван Хаджиенов“, представяна на церемонията от директора Мариана Демирева. „Арсенал“ АД взе награда за фирма, назначила на постоянна работа най-много ученици след завършване на дуално обучение.

Наградите връчиха посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова. Отличените получиха грамота и предметна награда-символ на доминото, изработена от Антон Георгиев, учител от професионална гимназия-партньор по проекта.

Категории награди за училища:

  1. Професионална гимназия с най-голям брой ученици в дуално обучение спрямо общия брой ученици в училището – Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище (от 379 ученици 226 ученици са в дуално обучение:  60 %)
  2. Първата професионална гимназия, включила се в проект ДОМИНО и въвела дуално обучение – Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” – Казанлък, първата гимназия, подала заявление за включване в ДОМИНО през 2015 г.
  3. Професионална гимназия с дуално обучение по най-голям брой професии и специалности (спрямо общия брой професии и специалности, преподавани в училището) – 2 награди за училища, в които над 80 % от преподаваните специалности са вече в дуална форма: Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев” – Пловдив и Професионална техническа гимназия „Иван Райнов” – Ямбол
  4. Професионална гимназия с най-голям принос в популяризирането на дуалното обучение – Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд” – София.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram