Казанлъчанки се класираха за Суперфинала

Волейболистките на Казанлък, момичета до 13 години успяха да се класират за финалната шестица, която ще спори за резпределението на медалите в тази възрастова група. Съревнованието се провежда край Варна. Домакин на големия турнир е  спортният комплекс „Спортпалас”, като надпреварата започна в събота с участието на 18 клуба, като от всеки регион у нас се класираха по три тима.
18-те участника бяха разделени в три групи, съответно А, Б и В, всяка от тях с по 6 отбора. След петте кръга станаха ясни и шестимата финалисти. Това са отборите на ЦСКА, „Арда”, „Добруджа 07”, „Спартак”, „Ботев” и „Казанлък.
Момичетата на Ваня Соколова имаха три успешни срещи. Първо младите волейболистки от Казанлък победиха „Хебър”с 2:0. Последва загуба от „Омуртаг“ с 2:1, а след това отново победи за казанлъчанки над „Локомотив” с 2:0 гейма  и над „Велбъжд” с 2:1.
Отборът ни загуби последния си мач в понеделник сутрин с 1:2 от „Ботев”, но с второто си място в групата успя да се класира за финалната шестица – Суперфинал. Останалите отбори отпадат от па-нататъшна надпревара и ще заемат своето място в крайното класиране по постигнати резултати и коефицент.
Битките за излъчване на новия шампион при момичетата до 13 години продължават край Варна до сряда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram