Казанлъчани отново са в челните места на държавното по „боулдър“

Казанлък отново бе домакин на Държавно първенство по състезателно катерене за деца, юноши и девойки до 19 години в дисциплината „боулдър” с близо 70 участника. Организатор на проявата е КЕС „Селт”, със съдействето на Общината и спонсори.

За кой ли път едни до други катериха деца от водещите школи на София, В. Търново, Килифарево, Казанлък, Варна и Елена.

В оспорвани битки между приятели, но и конкуренти в катеренето, премина съботния състезателен ден в парк „Северен”. Казанлъчани отново окупираха челните места на първенството. Безспорно, първи при 10-11 годишните момичета и момчета са представилите на клубът домакин „Селт”. Йоанна Недялкова бе най-бърза в своята група от 14 стартирали, изпреварвайки представителките на НСА и великотърновския „Трапезица”. Златен медал при момчетата завоюва Иван Бонев. Третият златен медал за казанлъшкия „Селт” е притежание на Стоян Петров при юношите 14-15 годишни. С втори места са Виктория Маркова и Васил Цветков, в най-голямата възрастова група на 18-19 годишните.

Състезателите на АТК „Казанлък” също са с достойно представяне в републиканската надпревара, като единственият златен медал завоюва Десислава Димова (12-13 г. момичета). Клубът е с медали и при по-малките. До 7-годишните Полина Димитрова е трета, следвана от съотборничките си Петя Георгиева и Йоанна Маркова. С второ и трето място са Радина Димитрова и Деляна Славова. В помощ на децата от клуба бе треньорът им Петя Ангелова.

Спорт,много адреналин и настроение на високи обороти белязаха съботния старт в Казанлък, на който съдиите поставиха отлична оценка, както по отношение на подготовката, така и за провеждането му.

Следващото състезание за казанлъшките спортисти е в Килифарево, където в края на седмицата ще се проведе ІІІ-кръг от Купа България по „боулдър“ деца, юноши и девойки. Това е последната от планираните прояви в тази дисциплина за подрастващите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram