Казанлъчанин ще лежи 18 години в затвора заради убийство след скандал за паркиране

Днес, 19 октомври 2021 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден И.М. на 48 г., за това, че на 04. 07. 2019 г., в гр. Казанлък, е извършил убийство с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал.1, т. 6 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Стара Загора наложи на И. М наказание от 18 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Съдът разпореди и незабавното му задържане.

По делото е установено, че И. М. и пострадалият В. Н., на 64 г., били съседи в гр. Казанлък.  На 04. 07.2019 г. между двамата възникнал спор по повод отправена забележка от 64-годишния мъж към И.М. за неправилно паркиране на автомобила му. Подразнен от забележката, И. М. нанесъл на В. Н. множество силни удари с юмрук в главата и по тялото. Два дни по-късно, въпреки усилията на лекарите, пострадалият мъж е починал в болницата.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив, като до влизането му в законна сила, съгласно законовата презумпция, обвиняемият се счита за невинен.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram