Казанлък продължава да рециклира

Около 2 тона пластмасови отпадъци са рециклирани от металните сърца за капачки (2 в Казанлък и в селата Бузовград и Копринка) и 2-та шишеяда в града на розите, отчетоха от Сдружението „Младежки център за развитие-Казанлък”. Съдържанието на едно от съоръженията с пластмасови капачки, това в с. Копринка е дарено за Гита Славова, която има нужда от спешно лечение.

Всички събрани пластмасови капачки и бутилки от посочените съоръжения се рециклират в с. Шейново по кампания „Капачки за Казанлък” .

Проектът „Еко”, по който работят доброволците на организацията, е насочен към младежите в малките населени места около Казанлък за повишаване на еко културата чрез кампании.

По проекта вече бяха направени компостери за дневните центрове за деца и пълнолетни лица с увреждания в гр. Казанлък, Дома за стари хора номер 3 в Казанлък, защитено жилище „Оптима“ с. Дунавци, Народно читалище „Пробуда-1920” с. Копринка и еко център „Зелена Европа” в с. Средногорово. Всички те наблюдават процеса компостиране. Организацията има намерение да промотира компостирането като начин да се намалят биоразградимите отпадъците, които всеки генерира и които представляват около 80% от всички отпадъци, отделяни в ежедневието. За целта, на етап е създаване на кратък филм какво представлява компостирането или превръщането на отпадъците в почва.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram