Казанлък предпочетен от българите за най-зеления град на 2015 г.

В деветата поред класация на Дарик радио и вестник „24 часа“ за най-добрия български град за живеене Казанлък също намери място сред отличниците. Градът на розите бе посочен като най-харесван от българите „зелен град“.

Класацията цели да установи качеството на живот в областните градове в страната, оценени по специални критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи.

Според слушателите на Дарик, най-предпочитаният град е Варна, а читателите на „24 часа“ класираха на първо място два града – Русе и Велико Търново.

На специална церемония, в присъствието на министри, кметове на номинираните общини и представители на общинската администрация София бе обявен за „Най-добър град за живеене“ за изминалата година. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова лично прие наградата от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев.

В категория „пазител на историята“ наградата отиде във Варна. За успешно реализирани европроекти с приз бе удостоен Бургас. Наградата „перспективен град“ е за Русе. Градът инвеститор в спортни таланти е Поморие. Награда за“бизнес град“ получава Пловдив.
зелен град 2зелен град 3

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram