И от РЗИ – Стара Загора протестираха

Служители на РЗИ – Стара Загора излязоха на протест пред сградата на инспекцията. Работещите настояват за увеличение на основните възнаграждения на работещите в регионалните здравни инспекции със задна дата, като срока това да се случи е до 25 октомври.

Половин час продължи протестът на служителите от РЗИ – Стара Загора , като около 50 човека се включиха в него. Те носеха лентички „Аз протестирам.“

Подкрепяме протеста заради ниското заплащане което получаваме , като основната заплата е изключително ниско между 1000 – 1100 лв., каза една от протестиращите служителки и посочи, че работата е много отговорна, а заплащането недостойно.

Липсата на кадри и служителите в предпенсионна възраст са другите проблем пред, които са изправени служителите в сектора, обясни друга протестираща служителка.

Протест на служителите от РЗИ се проведе и в други градове на страната. 

По-рано този месец от организацията изпратиха писмо до служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев, с което го приканваха в седемдневен срок да информира за конкретните действия на Министерството на здравеопазването, които са предприети или ще бъдат предприети, както и в какви срокове, за реализиране на увеличение на основните месечни възнаграждения на заетите в РЗИ в страната.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram