Истината за репортажа по нова телевизия на 29/06/2019 относно фирма ДЕТЕКТ БГ и Виктор Дончев

Тази неделя 29/06/2019г, по НОВА ТВ бе излъчен репортаж аранжиран от репортерката Тина Ивайлова с истинско име Стоименка и съдействие на фирма пряк конкурент на ДЕТЕКТ БГ ЕООД –„ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОФИЗИОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА“ ЕООД целящ да злепостави и урони безупречния престиж на Виктор Дончев и фирмата му.

Стоименка, както тя се представя подписвайки документ за съгласие да се подложи на полиграф със своята скрита камера с една единствена користна цел – да злепостави по всякакъв начин фирма ДЕТЕКТ БГ ЕООД и нейния собственик Виктор Дончев, се свърза с фирмата ни с измамната идея да извърши репортаж относно корупцията в сферата с детектор на лъжата. Без да изслушва, държейки се грубо и нахално, тя успя да събере оскъдни кадри злепоставящи ДЕТЕКТ БГ ЕООД. Съвсем скоро очаквайте пълния аудио и видео запис (НЕМАНИПУЛИРАН) от интервюто с Тина Ивайлова.

Нека се върнем малко по-назад във времето. Всичко започва през далечната 2015 година, когато Виктор Дончев създава дружеството ДЕТЕКТ БГ с цел предлагането на услуги с детектор на лъжата. Тъй-като пазарът на тези услуги все още не е добре развит, както и такава услуга в частния сектор не е добре популяризирана, той бързо успява да разшири бизнеса си като успешно работи както с корпоративни клиенти така и с частни. През периода от 2015 година до 2019 Виктор има успешно разрешени над 1000 случая на кражби, злоупотреби, изневери и други. Фирма ДЕТЕКТ БГ ЕООД успешно си партнира с МВР по стотици случаи, като е подпомогнала разкриването на множество криминални деяния.

Тъй-като пазарът на услуги с „детектор на лъжата“ е ограничен, борбата на фирмите в бранша се засилва многократно след като Виктор Дончев и фирмата му завладяват над 60% от клиентелата на тези услуги. Много скоро Евгени Николаев Матеев заедно с Ваня Колева – негова служителка започват открита нелоялна конкуренция срещу Виктор Дончев и фирмата му. След постоянен натиск, успяват да принудят Виктор Дончев да смени името на дейността си като твърдят, че те са ЕДИНСТВЕНИЯ в българия „ЦЕНТЪР“ каквото и да означава това. Евгени Матеев и гилдията му започват масова кампания в интернет пространството пишейки негативни отзиви срещу бизнеса на Виктор Дончев.

През целия този период, Виктор Дончев успешно разширява своя бизнес въпреки всички клевети и заплахи, които получава по свой адрес и този на фирма ДЕТЕКТ БГ ЕООД.

Истината за детектора на лъжата

Коментарите, които можем да направим към момента относно манипулативния репортаж(скрита реклама на конкурентите на ДЕТЕКТ БГ ЕООД) са следните:

  • Може ли детектор на лъжата да се използва за създаване на фалшиво алиби?
  • Въпрос риторично зададен от репортерката. Може, когато Вие сам сте си поръчител на теста. Когато даден клиент пристигне при нас, и самият той е поръчител както и подлагащ се на теста, ние задаваме въпроса, който той поръчва да му бъде зададен. Ние няма как да откажем на клиент да му бъде зададен въпроса, както и няма как да знаем кой и за какво го изпраща. В случая той е лицето поръчител. Той решава какво да му бъде зададено като въпрос. Отбелязвам, че крайното становище така и не беше оспорено, което означава, че ние сме доказали ИСТИНАТА.

  • Скрита камера разкри как собственик на полиграф дава отговори по желание на клиенти.
  • Да, по желание на клиента е защото клиента се явява поръчител. Това е абсолютно нормално, защото нямаме друго лице, което да се яви като поръчител и да уточни исканията си.

  • Така невярна съпруга се сдобива с документ, че е издържала теста.
  • Невярната съпруга, в случая Тина Ивайлова се сдоби с документ, че не е изневерявала на съпруга си от „Вчера до днес“ който резултат на практика не оспорва. А дали този документ ще и послужи, ние не знаем. Зададохме и въпроса такъв, какъвто тя като поръчител искаше.

  • Това се случва само срещу договорка и 250 лева.
  • Да, това е цената за експресна поръчка на тест с полиграф, описан в сайта ни. Първоначално обявената цена от 180лв е за стандартен тест, при който резултат се получава след 2 дни.

  • Мъжът, който злоупотребява с детектора на лъжата, се представя също за детектив, ирисолог, дори маг.
  • Виктор Дончев никога не се е представял за „МАГ“ както и детективската дейност и тази на психофизиолог в случая са силно свързани помежду си.

  • Според експерти той е класически измамник, който си играе с човешки съдби.
  • В случая под „експерти“ се визира преки конкуренти.

  • „От 2016 година, от когато съществува бизнесът му, се е случвало много клиенти или изследвани лица да се оплакват от това, че е фалшифицирал резултати срещу заплащане”, каза Ваня Колева от Център за психофизиологични изследвания.
  • Ваня Колева е служител във фирма – пряк конкурент на ДЕТЕКТ БГ ЕООД > „ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОФИЗИОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА“ ЕООД. Твърденията и са безпочвени, и ако такива оплаквания имаше, тя щеше да бъде много по-конкретна. За сметка на това обаче, ние съхраняваме резултат, издаден от нейната фирма, който след обстойна провека се ДОКАЗА, че е с грешно становище (но за това, малко по-късно).

  • „В същото време предлага услуги и като маг, който разваля магии”, коментира Марин Маринов – председател на Сдружението на частните детективи.
  • Защо никой не уточнява къде Виктор Дончев се е представял за МАГ? Или може би просто това са измислени думи хвърлени на вятъра.

  • Сигнали за това, че измамник прави фалшив детектор на лъжата и други несъобразени със закона детективски дейности получихме и ние.
  • НОВА ТВ получава сигнал от лицето НАДЯ КРОКЕВА, срещу която лично Виктор Дончев до момента е подал 3 сигнала за тормоз, води се разследване точно срещу нея относно кражба от личния му автомобил, разпокъсване на кабели и щети по входната врата на жилището му както и 50 страници заплахи и клевети във вид на СМС съобщения срещу него лично, колегите му и съпругата му.

  • А скритата камера е от кабинета на Виктор Дончев, собственик на фирма за полиграфски услуги.
  • По повод скритата камера, и снимките на Витали (асистент на Виктор Дончев) който по смисъла на закона не се води публична личност и е сниман без негово разрешение и съгласие, ще се води дело.

  • „В случая той беше посочил на нашия адрес, че се помещава негов офис”, каза още Ваня Колева.
  • Ваня Колева визира адрес в гугъл мапс, който няма как съзнателно да бъде манипулиран от Виктор Дончев както и от негов служител/партноьр тъй-като адресите на бизнесите в гугъл се верифицират посредством пощенски плик с код изпратен от самите GOOGLE.

  • „Специално за това лице имаме вече няколко пъти сигнали”, казва Марин Маринов.
  • Защо никой не уточни сигналите? Защо нищо не конкретизираха друго, освен жалките измислици на момичето със скрито лице – Надя Крокева?

  • Решаваме да проверим дали сигналите срещу Виктор Дончев са основателни.
  • Решавате, или е възможно да Ви е платено от заинтересовани лица във връзка със случката от Ф-К Черно Море да злепоставите фирмата ни, след като оневинихме футболистите им?

  • Търсим полиграфиста и се разбираме да се явим на детектор на лъжата. И отиваме. Историята е скалъпена. Жена иска да докаже на приятеля си, от който има дете, че не му изневерява. В кабинета на Дончев, не откриваме него, а друг мъж. Представя се с името Виталий. Казва също, че е психолог. По-голяма част от нещата, които трябва да се случат, не се случват по време на нашето полиграфско изследване
  • Кой уточни какво трябваше да се случи?, Кой решава какво трябва да се случи? Виталий не е твърдял, че е психолог.

  • Екипът на NOVA изпрати запитване до руската Агенция, в която Виктор Дончев твърди, че е завършил курса си за полиграф. Отговор дали е така все нямаме, но имаме уверението на руски експерти в МВР, че въпросната агенция няма добро име в Русия и отзивите за не я са лоши.
  • Защо не уточнихте кои са тези „експерти“? На каква основа те са запознати с дадената школа. Липсата на отговор достатъчно основание ли е да намеквате на зрителите, че дипломата е „МЕНТЕ“?

Много скоро очаквайте продължение на нашите отговори, на разследване, в търсенето на истината за това кой поръча репортажа на нова.

Фирма ДЕТЕКТ БГ ЕООД публично заявява, че ще отдели всички налични и заработени в близкото шестмесечие средства за рекламна кампания във facebook, youtube и google с цел утвърждаване на истината относно въпросния манипулативен репортаж, разкриване на поръчителите и извършителите му.

Очаквайте продължение…

В случай, че споделяте възгледите ни, или имате допълнителна информация, която да помогне на нашето разследване, свържете се с нас на телефон 08999 444 33.

detect.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram