Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 14 август 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувано две бързи полицейски производства, разкрити са шест престъпления и са регистрирани три кражби. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

Бързо полицейско производство е започнато срещу 30-годишния Г.М. от Стара Загора за това, че около 23;55 ч на ул. „Христо Ботев“ управлява л.а. „Рено Клио“ след употребата на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,48 промила. Настанен е в заведението за отрезвяване.
На 15 август е започнато бързо полицейско производство срещу Г.Д. на 21 години от Стара Загора за това, че около 03:05 ч в Стара Загора управлява л.а. „Пежо 206″ под въздействието на алкохол. При тестването на водача с техническо средство, дрегер-ът отчел 2,71 промила.

Разкрити престъпления

Полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора, Първо и Второ РУП – Стара Загора задържаха извършителя на седемнадесет домови кражби на територията на гр. Стара Загора. Обект на посегателствата са апартаменти на първи и втори етаж на жилищни кооперации, проникването, в които ставало най-често през тераси или комарници. След успешно проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е задържан . Това е Д.П. на 46 години от Стара Загора. На мъжът е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по установяването на цялостната му престъпна дейност продължава.

Във връзка с отразен грабеж на част от златен ланец около 30 г от владението на 57-годишнен старозагорец, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установоха, че извършителят е криминално проявеният Н.Л. на 20 години от Стара Загора. С постановление на Районна прокуратура на същия е наложена мярка „задържане под стража“. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

На 15 август в Първо РУП – Стара Загора е подаден сигнал от 38-годишен старозагорец, който заявил, че две непознати за него лица в района на надлеза на бул. „Св. патриарх Евтимий“ чрез сила са му отнели мобилен телефон и 8 лв., след което са се отправили в неизвестна посока. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия на органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършителите са установени и задържани за срок до 24 часа. Това са М.Й. на 40 години от с. Хан Аспарухово и Е.Ч. на 28 години от с. Бенковски.

Във връзка с отразена взломна кражба от заведение в с. Хан Аспарухово, за която в Първо РУП – Стара Загора има образувано досъдебно производство, униформените служители от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е В.Т. на 18 години от с. Хан Аспарухово.Същият е задържан за срок от 72 часа.

На 14 август екип на група „Охрана на обществения ред“ при Първо РУП – Стара Загора извършиха проверка на л.а. „Фиат Темпра“, управляван от Г.А. на 24 години от Стара Загора. Заедно с водача в автомобила са пътували и Д.С. на 23 години от Стара Загора, К.В. на 18 години от Стара Загора и С.Т. на 27 години също от Стара Загора. В хода на проверката в сенника над предната лява седалка е открита суха зелена тревиста маса около 0,5 грама, която е реагирала на канабис при направения наркотест. В кутия от „CD“ е открито следово количество бяло прахообразно вещество, което е реагирало на наркотично вещество при направения тест. При извършения личен обиск на С.Т. у него е открита саморъчно свита цигара е едно топче е тегло около 1 г канабис. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 15 август екип на Първо РУП – Стара Загора спира за проверка л.а. „Хонда Сивик“. При проверката в портмонето на пътуващия отзад К.А. на 18 години от Стара Загора е открито полиетиленово пликче с около 0,5 г марихуана. Направен му е личен обиск, при който у него е открита и саморъчно свита цигара със суха зелена тревиста маса, която е реагирала на марихуана при направения тест. К.А. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

Кражби

На 14 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 60-годишна жителка на с. Хан Аспарухово, която заявила, че от дома и е извършена кражба на 10 домакински тави и плакета, 6 кристални сервиза, 3 дамски кожени якета, 4 кожени дамски чанти, 4 одеяла, 5 юргана, три пътеки, около 100 чинии, два касетофона, сокоизтисквачка и друга покъщнина.

На 14 август в РУП – Казанлък е подаден сигнал за кражба от лек автомобил. 40-годишния потърпевш заявил, че от автомобила му „Ауди“ 80, пакриран на връх Шипка, неизвестно лице е извършило кражба на лаптоп „Aser“.

На 14 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за разбита в кв. „Три Чучура север“ автомобил. От извършения оглед е установено, че неизвестно лице е взломило задното дясно стъкло на л.а. „Опел Корса“ и е отнело от там акумулатор.

Други

На 13 август в първо РУП – Стара Загора е подаден сигнал от 31-годишна старозагорка, която заявила, че същия ден в офиса, в който работи на бул. „Руски“ в Стара Загора е влезнал мъж с молба да му уедри 500 лв. (100бр. х 5 лв.). След което той си е тръгнал, жената установила, че и липсват 250 лв. Същия ден е подаден сигнал и от друга жена – на 35 години от Стара Загора, която също заявила, че докато била на работа при нея е влезнал мъж с молба да му развали 300 лв. (6 бр. х 50 лв.). След като мъжът си тръгнал старозагорката установила липсата на 120 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram