Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 5 септември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са са регистрирани четири кражби. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.
Бързо полицейско производство
Бързо полицейско производство е започнато на 6 септември срещу 40-годишния Д.Д. от Стара Загора. Около 00:30 ч по ул. „Ангел Кънчев“ в посока север на кръстовището с бул. „цар С. Велики“ управлява „Опел Астра“ под въздействието на алкохол. тестът на водача с дрегер е отчел 2.09 промила.

Разкрити престъпления

На 5 септември полицейските служители на РУП – Гълъбово, съвместно със служители на ЕVN извършиха проверка на ел. табло с абонат И.Х. на 57 години от с. Обручище. Извършен е оглед, при който е установено, че има неправомерно въздействие върху ел. таблото, с което е създадено условие за отклоняване на електрическа енергия. По случая е заведено досъдебно производство.
При съвместна проверка на органите на реда от полицейското управление в Гълъбово и служители на ЕVN в с. Обручище е установено нарушение в целостта на ел. табло с абонат И.Т. на 43 години, е което е създадено условие за отклоняване на електрическа енергия. Образувано е досъдебно производство.
Трима старозагорци са задържани при специализирана полицейска операция на криминалистите от Първо РУП – Стара Загора.
На 5 септември в хода на специализираната полицейска операция в местност на около 2 км северно от Стара Загора в момент на бране на марихуана са задържани Д.Т. на 39 години, К.Д. на 36 години и 62-годишният С.С.. За отглеждането на растенията мъжете пригодили място близо д река с размери 10х30 м. О там са иззети 71 растения марихуана с височина около 2,2 м. Общото тегло на иззетата марихуана е около 114 кг. Тримата старозагорци са задържани в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Кражби

На 5 септември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент в Стара Загора. Извършен е оглед, при който е установено, че неизвестно лице е проникнало в жилището на 43-годишния потърпевш и е отнело от там 400 лв. и 30 г златни накити.
На 5 септември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент. 36-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице е проникнало в жилището му и е извършило кражба от там на 150 евро, 60 долара, 130 лв. и около 35 г златни накити.
Сигнал за кражба от апартамент е получен във Второ РУП – Стара Загора вчера. 51-годишният потърпевш заявил, че за времето от 24 август до 31 август от дома му е извършена кражба на таблет „Delux“ и мобилен телефон „LG“.
Във Второ РУП – Стара Загора вчера е получен сигнал за кражба от автомобил. От извършения оглед е установено, че от паркирания на ул. „Майор Кавалджиев“ т.а. „Ситроен ц 15″ неизвестно лице е отнело неустановено количество кафе „Спетема“.

Измама

70-годишна старозагорка вчера подала сигнал във Второ РУП – Стара Загора за извършена телефонна измама. Жената заявила, че на домашния й телефон, същия ден, се обадил мъж, представил се за доктор Томов и поискал 3000 лв. Парите били нужни за спешната операция на сина й, който е пострадал при пътен инцидент. Пред дома си жената предала на непознато лице 700лв.

ПТП


на 5 септември около 08:35 по бул. „Г.Димитров“ в Чирпан в посока изток-запад се е движил л.а. „Тойота Корола Врсо“, управляван от Г.Т. на 56 години от Чирпан. По време на движението си не пропуска преминаващата пешеходка Е.П. на 59 години и я удря със страничното огледало. О удара жената получава фрактура на подбедрица и десен крак. Изпратене е за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Нулеви показания е отчел дрегер-ът при тестването на водача с дрегер.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram