Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 22.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити пет престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две  лица.

Бързо полицейско производство

На 23 май е образувано бързо полицейско производство срещу Н.Н. на 37 години от Стара Загора за това, че на същата дата около 03:00 ч управлява по ул. „Тракийка” в Стара Загора л.а. „Рено 19” след употребата на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 2,18 промила.

Разкрити престъпления

На 22 май криминалистите от РУП – Чирпан извършиха претърсване в дома на С.Н. на 57 години от с. Партизанин. В хода на претърсването са открити и иззети саморъчно направена гладкоцевна пушка, револвер без барабан, 111 патрона калибър 7.62 за автомат „Калашников”, 35 ловни патрона 12 калибър,  46 патрона  калибър 7,62 мм за карабина, 96 патрона калибър 9х19 мм, 64 патрона калибър 9х18 мм, 267 патрона калибър 7,65 мм, два пълнителя за автомат „Калашников”, 11 електрически капсул-детонатори, сигнална ракета, 420 капсули за ловни патрони, ръчна граната и препарат за растителна защита. С.Н. не е представил надлежно разрешително за закупуване, носене и съхранение на боеприпаси. Задържан е в РУП- Чирпан  за срок до 24 часа.

Във връзка с кражба от частен дом в с. Дунавци, при която неизвестно лице бе отнело от дома на потърпевшите дрехи, порцеланов сервиз и други вещи, органите на реда от РУП – Казанлък установиха, че извършител на деянието е  И.А. на 22 години от с. Шейново.

Във връзка с кражба, при която неизвестно лице е отнело телевизор ”Самсунг” от частен дом в с. Хаджидимитрово, полицейските служителите РУП –  Казанлък установиха, че извършител на деянието е  И.А. на 22 години от с. Шейново.

За срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора са задържани извършителите на две кражби, извършени в с. Петрово. Това са 16-годишен младеж от с. Петрово и 21-годишният М.Б. от с. Ястребово, които  за времето от 22:00 на 10 май до 08:00 на 11 май са отнело от дома на 28-годишнен потърпевш сумата от 10 лв., а след това са проникнало в дома на друг жител на с. Петрово и са отнели от там 100 лв. и апарат за измерване на кръвна захар.

На 22 май полицейски патрул на РУП – Казанлък извършва на ул. „Д-р Баев” проверка на К.Т. на 22 години от с. Осетеново и С.М. на 28 години от Казанлък. На земята, близо до двете момчета  органите на реда откриват кутия от цигари, съдържаща 10 топчета , увити по специален начин с общо тегло около 5-6 грама. При направения полеви наркотест веществото съдържащо се в топчетата е реагирало на хероин.

Органите на реда от Първо РУП – Стара Загора предотвратиха опит за измама.

Мним данъчен инспектор е задържан на 22 май в Първо РУП – Стара Загора. Около 12:30 ч в полицейското управление  е получен сигнал от 41-годишен мъж, който заявил, че в хранителния магазин, където съпругата му работи като продавач-консултант на ул. „П.Р.Славейков” в Стара Загора се появил мъж, представящ се за данъчен инспектор. „Проверяващият” поискал  от жената документите на касовия апарат и заявил, че има нередности, за които ще последват глоби в общ размер от 6000 лв., но ако му даде 300 лв. няма да бъде санкционирана.  На  мястото незабавно е изпратен полицейски екип установява самоличността на „данъчния инспектор”. Това е 63 – годишният В.М. от гр. София.  Същият е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

 

 

По-характерни престъпления

На 23 май в РУП – Казанлък е получен сигнал от 48-годишен мъж, който заявил, че неизвестно лице е спукало четирите гуми, счупило е четирите дръжки, двете странични огледала, двете чистачки и външна антена на  служебния му автомобил „Рено Меган”, паркиран на около 10 м от язовир Копринка в землището на с. Виден, общ. Павел Баня.

На 22 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от товарен автомобил. На мястото е изпратен екип, който установява, че от паркирания  в ЖК „Васил Левски” и незаключен т.а. „Мерцедес 811” неизвестно лице е извършило кражба на две акумулаторни батерии. Образувано е досъдебно производство.

На 23 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба на дизелово гориво от товарен автомобил. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице за времето от 20:00 ч на 22 май до 06:00 ч на 23 май е разглобило сондата на резервоара на т.а. „Мерцедес” и е отнело от там около 60 л дизелово гориво. Превозното средство е било паркирано на около 15 м от входа на производствен цех, намиращ се в с. Енина.

ПТП

На 22 май около 18:00 ч по ул. „Цар Борис” в Казанлък в посока запад-изток се е движил л.а. „Ауди”, управляван от 42-годишната М.И. от Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост  и неспазване на необходимата дистанция блъска отзад движещия се пред „Ауди-то”, в същата посока  и спиращ на кръстовището с ул. „П.Войвода”, л.а. „Тойота” , управляван от 54-годишната Г.А. от Казанлък. Настъпва птп с материални щети. При тестването на двете жени, управлявали автомобилите, техническото средство е отчело положителен резултат само за пробата на М.И.  – 3,33 промила. Образувано е бързо производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram