Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 21.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две  лица.

Бързо полицейско производство

На 22 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу В.Д. на 42 години от с. Ръжена за това, че управлява  по ул. „Иван Вазов” в Казанлък  л.а. „Рено 19” след употребата на алкохол – 1,36 промила.

На 22 май е образувано бързо полицейско производство срещу Ж.Ж. на 31 години от Стара Загора за това, че на същата дата около 03:35 ч  управлява л.а. „Мазда” след употребата на алкохол. Водачът е спрян за проверка на кръстовището на ул. „Св. Троица” и ул. „В.Левски”, при която е направен тест с дрегер. Техническото средство е отчело 1,78 промила.

Разкрити престъпления

На 21 май в РУП – Чирпан е получен сигнал от жител на с. Партизанин, който заявил, че неизвестно лице за времето от 19-20 май 2014 година е проникнало в склад за торове и препарати, намиращ се в двора на земеделска кооперация със седалище с. Партизанин и е отнело от там 4 туби от по 3 л препарат за растителна  защита „Пулсар”, 2 туби по 5 л препарат за растителна защита от друга марка  и 3 опаковки от по 100 г „Експрес – 50 СГ”. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителите на кражбата  са установени. Това са трима жители на с. Партизанин  – Н.И. на 35 години, А.Д. на 39 години и Г.М. на 38 години. Мъжете са задържани в полицейското управление в Чирпан за срок до 24 часа. В хода на допълнително проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че горепосочените лица са извършители и на друга кражба  на препарати за растителна защита от кооперацията в селото, извършена на 24 март 2014 година. Работата по установяването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 21 май при обход на ул. „Васил Левски” в Стара Загора полицейски екип на Второ РУП- Стара Загора спира за проверка двама старозагорци – С.Д. на 18 години и И.К. на 19 години. При последвал личен обиска на лицата у С.Д. е открито пакетче, увито във формата на топче с тегло около 2 г. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало на хероин. Двамата младежи са задържани за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 21 май в РУП – Казанлък е получен сигнал от жител на с. Хаджидимитрово, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му през незаключената врата на терасата на първия етаж на къщата му и е отнело от там телевизор.

На 21 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба  в с. Мъдрец на каруца и кобила. Потърпевшият заявил, че за времето от 20 до 21 май неизвестно лице е извършило кражба на вързаната в обора му кобила и на намиращата сена улицата пред дома му каруца.

На 21 май в УП-  Мъглиж е получен сигнал от 73-годишен  жител на с. Дъбово. Потърпевшият заявил, че същия ден на домашния му телефон се  е обадил мъж, който се представил за доктор Митев. Мнимият доктор заблудил възрастния мъж, че дъщеря му си е счупила крака и се нуждае от спешна операция за поставянето на златни пирони. За извършването и били необходими 1200 лв., които възрастният човек предал на две непознати за него лица.

На 21 май в РУП – Чирпан е получен сигнал  за телефонна измама, при която 81-годишна жителка на с. Плодовитово е била заблудена по схемата спешна операция. Потърпевшата получила обаждане по телефона от  мъж, който се представил за доктор Иванов от болницата в Стара Загора и съобщил, че дъщеря й е със счупен крак. Нужно било да бъда направена спешна операция , за която трябва да се заплати. Пред дома си жената предала на непознато за нея лице 7500 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram