Иннар Уил Клуб – Казанлък продължава да дарява живот

„Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“ – този  призив на Иннар Уил Клуб – Казанлък събира през 2017-та година, сърцати и щедри казанлъчани за каузата на дълго чаканото майчинство.

Инициативата е на президента на клуба с мандат 2016-2017 д-р Мария Георгиева, акушер – гинеколог.

 

 

 

 

 

На снимката: Д-р Мария Георгиева и Снежина Манчорова

Клубът подкрепя Община Казанлък в идеята за помощ за семейства с репродуктивни проблеми.

 

 

 

 

 

На снимката: Д-р Мария Георгиева и кметът Галина Стоянова

За година време клубът подкрепя четири семейства. Родени са първите две бебета, очакват се още три. За своя 15-ти рожден ден дамите от Иннар Уил Клуб – Казанлък  поднасят най-ценния за всяко семейство – подарък, появата нов живот.

 

 

 

 

 

На снимката: 15-ти рожден ден на Иннар Уил Клуб – Казанлък

Децата  са  кауза за  клуба още от неговото създаване. На 1-и февруари  2002-ра година съпруги на членове на Ротари клуб  в  Казанлък се събират около идеята за приятелство и служба в полза на обществото. Децата  са  кауза за  клуба още от неговото създаване.

 

 

 

 

 

На снимката: Чартиране на местния клуб през 2002 г.

Иннар Уйл – Клуб – Казанлък се чартира на 29-и ноември същата година с тържествена церемония, в която чартърния лист поема първият  президент,  Мария Игнатова.

 

 

 

 

 

 

На снимката: Мария Игнатова с чартърния лист

Първото място, където дамите отиват с дарение, са детските ясли и градини.

 

 

 

 

 

На снимката: Мария Игнатова с подарък и Баба Марта в детска градина

Клубът дарява своето приятелство на семейството на невръстната Ани, родена в деня на чартирането му. Ани става негова кръщелница. За нея се открива лична спестовна сметка. Празнува се всеки неин рожден ден.

 

 

 

 

 

На снимката: Д-р Нихтянова при изписването в болницата на Ани заедно с майката и дами от клуба

 

 

 

 

 

На снимката: Кръщението на Ани

 

 

 

 

 

На снимката: Снежина Манчорова с Ани, майката и спестовната книжка на детето

 

 

 

 

 

На снимката: Трети рожден ден на Ани с дами от клуба

 

Първото голямо дарение от клуба е апаратура за Окръжния онкодиспансер в Стара Загора през 2005 година.

 

 

 

 

На снимка: Стефка Николова с д-р Чилингиров

Здравето на децата е грижа за дамите. През 2014 г. те купуват инхалатори за Детското отделението на казанлъшката болница.

 

 

 

 

 

 

На снимката: В МБАЛ, Казанлък д-р Кети Маналова, Снежина Манчорова и Галя Найденова

На дневен ред е и грижата за таланта. Организират се конкурси за учениците, които рисуват и пишат. Установява се приятелство с Художествената гимназия на Казанлък, която дамите ежегодно подкрепят.

 

 

 

 

 

На снимката: Връчване подаръци на деца от Художествената гимназия

Със съдействието на Клуба Съветът на европейската научна и културна общност удостоява училището със златен печат за изпреварващо развитие, а Иннар Уийл – Казанлък – със Сертификат за висок престиж в културния мениджмънт.

 

 

 

 

На снимката: Сертификатът на НУПИД „Акад.Дечко Узунов“

Подкрепят се и децата, които спортуват. В благотворителна вечер с Ротари клуб се осигуряват нови екипи за спринтьорите от Спортен Клуб „Пендарева“.

 

 

 

 

 

На снимката: Децата с екипите

Гради се приятелство и с децата в чужбина в подкрепа на най-дългата картичка на Балканите и Международния конкурс „Шоколадова формула“ за приобщаване на деца  различни етнически групи. През  2011 година дамите прегръщат идеята на ротарианци за Фонд в подкрепа на децата-таланти и техните преподаватели.

 

 

 

 

На снимката: Преподавателят по физика Теодосий Теодосиев – Тео, Маргарита Говедарова и гостенка от Борда

Гради се приятелство с Вокалната група „Искрици“ на Народно читалище „Искра – 1860“, с ръководител Стефка Денева.

 

 

 

 

На снимката: Дами от клуба със Стефка Денева

Подкрепят се децата с увреждания. Снежина Манчорова, съучредител на клуба,  получава наградата „Приятел на детето“ на Сдружение „Бъдеще за децата“. През 2017 г., сдружението и фондация „Сийдър“ отличиха Иннар Уийл – Казанлък  за иницииране и провеждане на кампании и инициативи в подкрепа на каузата „За децата на Казанлък“. Дамите помагат и на Центровете за настаняване от семеен тип в Казанлък. Кулинарен празник  събира заедно деца и дарители.

PENTAX DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Два пъти щедри дарения  получава получава общинската библиотека.

 

 

 

 

 

 

На снимката: Директорът на библиотеката Анна Кожухарова с дарения

Пианистът Виктор Владков е отличен от клуба в инициативата „Талантите на Казанлък”  – 2015, за високи постижения, престиж и обществено признание в областта на музикалното изкуство.

 

 

 

 

 

На снимката: Виктор Владков /в средата/

Децата на Казанлък  се събират за колоездачни празници  в парк „Розариум“. Най-добрите получават награди

 

 

 

 

 

 

Авторитетът на клуба в Интернешънъл Иннар Уийл  – България  расте.  През  2015  година  Казанлък е  домакин на  националната Конференцията на Дистрикт 248 .  Представители на Казанлък участват в международни конференции у нас и в чужбина. Дами пътуват по света за срещи с приятелки.  Участват в най-високия форум на Интернешънъл Иннар Уийл – Международният Конвент. Казанлък посреща гости от Дания и Италия.

PENTAX DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

На снимката: Снежина Манчорова, Мария Игнатова, Нели Братоева, 2015 – Конвент

През 2016 година президентът на Клуба, Дориана Минчева подписва в Казанлък Меморандум за разбирателство „В името на розата“ по международен проект за културно сътрудничество при създаването на първия Международен комитет заедно с приятелките от Дистрикт 209 и 210 – Италия.

Снежина Манчорова, ковчежник на дистрикта 2008 – 2011 година и  вицечеърмен 2011 – 2012, поема ръководството на Иннар Уийл България като чеърмен  в мандат 2016 – 2017 година на тържествена церемония в Казанлък.

 

 

 

През лятото на 2017 г.  за „Рок култура“ – фестивал на Бузлуджа по меморандума „В името на розата“,  дамите стават едни от първите спонсори. В навечерието на Коледа 2017, дамите от Казанлък стават кръстници на най-младия клуб у нас –  Стара Загора – „Берое“.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram