Името „Гранит“ си сложи пенсионерският клуб в Кънчево

Пенсионерският клуб ще се казва“Гранит“, защото в близост до с. Кънчево е имало кариера за добиване на гранит, а и в самото име има символика – хората да са задружни и здрави като камъка. Това обяви днес при официалното откриване на клуба неговият председател Катя Костова. Инициативният комитет по избор на името бе избрал и  кръстник на клуба – кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която присъства на събитието и поздрави с новата придобивка не само хората от третата възраст, но и всички жители на населеното място.

Пенсионерският клуб в Кънчево бе осветен, а лентата отрязаха кметът Петър Петков и председателят на клуба Катя Костова,  която изказа благодарност на всички, спомогнали за неговото създаване и обзавеждане – Община Казанлък, Кметството на селото, членовете на клуба, както и на ПП ГЕРБ –Казанлък за дарената нова подова настилка.

В своето приветствие към хората кметът Галина Стоянова подчерта, че пенсионерски клубове има в почти всички населени места в общината, те водят активен живот, имат самодейни формации и се състезават помежду си в развиването на различни дейности. Община Казанлък подкрепя всеки клуб и съдейства за превръщането му в приятно място за хората от третата възраст. Като кръстница на новия  клуб тя ще осигури печка за помещението през зимните дни, а от своя страна членовете на клуба я дариха със собственоръчно изработени плетива и сувенири.

Пенсионерите от Кънчево освен че пеят, разказват и се веселят, издават и вестник „Наше село“, който запечатва историята на населеното място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram