Изоставеният от държавата „Берое“ вече се разпада

Финансовата неяснота, в която се оказа „Берое“ след спряната издръжка от ТЕЦ „Марица-Изток 2“ в края на м.г., започва да дава своето неблагоприятно влияние върху клуба.

Ръководството е предложило на футболистите намаление на заплатите, но доста от тях не са се съгласили и са обявили, че ще напуснат. Според Dsport това са Реян Даскалов, Илиян Стефанов, вратарят Генади Ганев, Камен Хаджиев, бразилецът Джонатан Перейра, Даниел Генов, Александър Василев и нападателят от Кабо Верде – Кукула. Днес „Берое“ вече потвърди първият сигурен напускащ – Реян Даскалов. Той най-вероятно ще продължи кариерата си в „ЦСКА 1948“, където ще премине и Перейра. По непотвърдена информация Даниел Генов ще подпише с „Локомотив 1929“ (Сф), а Александър Василев – с „Локомотив“ (Пд).

„Берое“ обаче няма да получи пари по тези трансфери, тъй като футболистите са свободни агенти след разтрогването на договорите си. За да спаси поне временно положението старозагорският клуб продаде защитника Умар Сако на австрийския ЛАСК (Линц). По неофициална информация трансферната сума е 300 000 евро. Преговаря се и за продажбата на още двама основни играчи – Алиун Фал и Кийлън Лебон, от които се интересува турският втородивизионен „Истанбулспор“.

Така се очертава още през следващата седмица съставът на „Берое“ рязко да оредее, тъй като към момента няма нито едно ново попълнение. Не е ясно и кой ще е треньор. Досегашният наставник Петър Колев и екипът му преговарят за прекратяване на договорите, като за момента водят тренировките, за да не се провали съвсем зимната подготовка. Има вероятност следващ треньор да стане Александър Томаш, но това не е потвърдено.

Поне има нещо обнадеждаващо – голмайстор №1 в историята на елитната ни дивизия Мартин Камбуров засега е дал уверение, че ще завърши сезона при старозагорци, независимо от лошата ситуация.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram