Изграждат нов туристически обект край Скобелево, с басейни и атракции

През пролетта на 2020 година предстои официално да бъде открит най-новият в региона, атрактивен и притегателен за туристи от цялата страна – къмпинг „Алба“. Зад вложението стои „Алба Групс ООД“, един от най-големите производители на розово масло не само в България, но и в света.

Откриването му е запланувано за април 2020 г.  Къмпинг „Алба“ ще бъде най-големият в района, като в изграждането му до момента са вложени над 1 милион лева, а общата инвестиция, планирана за завършването му, възлиза на близо 2 милиона лева. Неслучайно той е наречен „Алба“, с латинското наименование на бялата маслодайна роза. Намира се в Розовата долина, край с. Скобелево и в непосредствена близост до един от най-посещаваните туристически атракциони в околността – Етнографски комплекс „Дамасцена“.

Работата по новия къмпинг започва преди повече от четири години.

Теренът му е с площ 58 декара. Първоначалният проект предвижда 50 места за настаняване на кемпери и каравани, 6 двустайни къщи със собствен санитарен възел и 6 стационарни каравани под наем. Капково напояване ще се порижи за свежестта на зеленината и цветята около къмпинг местата. До този момент са засадени и над 2000 дръвчета, в това число и овощна градина с плодоносни видове.

Къмпинг „Алба“ ще разполага с малък басейн с топла вода, самостоятелно джакузи и летни душове. На следващ етап е предвидено да бъде изграден голям басейн с размери 25х12 м., към който да има и мини аква парк с ролби и пързалки.

За удобство на почиващите ще бъдат изградени навес с маси, столове, кухня и барбекюта за общо 70 души. Седем ще са беседките, разполагащи с барбекю, мивка, посуда и хладилник.

Санитарните възли ще са в 5 самостоятелни сгради, разположени из целия къмпинг. Външни мивки за посуда и перални са другите удобства на мястото.

Парковото оформление на къмпинга ще включва и две езера с риба, свързани помежду си с рекичка. Гостите могат да се възползват от свободният достъп до розовия масив и възможност да посетят фермата за щрауси в непосредствена близост. За децата е предвидена детска площадка.

Домакините ще осигурят на къмпигуващите безплатна автомивка и зона за обслужване на кемпери. Малък ресторант ще обслужва ценителите на добрата кухня.

Източник и снимки: camping.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram