Избрах да работя „за“ нещо, а не „против“ нещо, защото така шансовете за успех са много по-големи

Така обясни отличната си професионална работа младият евродепутат Ева Майдел пред ученици от горните класове на СУ“Екзарх Антим I“ в Казанлък. Добрият приятел на Града на розите гостува със своя екип за среща – разговор с подрастващите по кампанията „Научи ме да умея“. Възпитаниците на казанлъшкото училище с най-много международни проекти, което вече е и посланик на Европейския парламент бяха запознати с взаимовръзките между институциите на държавно и европейско ниво и с базисните умения, необходими за успех на техните начинания в 21-ви век: добро образование, работа в екип, критично и аналитично мислене, емоционална интелигентност, личностно развитие, комуникационни умения, креативност.

От сесия на Общински съвет – Казанлък към участниците в срещата се присъединиха кметът на община Казанлък Галина Стоянова и училищният директор Радиана Стефанова. Галина Стоянова обърна внимание пред юношите, че общинските съветници в Казанлък са едни от първите в страната, чиято работа и гласуване са организирани по електронен път и инициира среща – разговор с учениците по актуалната напоследък тема за фалшивите новини и отношението към тях. От екипа на Ева Майдел момичетата и момчетата бяха посъветвани да внимават с новини, които започват със „шок, ужас, скандал“, особено, ако нямат втори източник за потвърждение на информацията и подобни съобщения да споделят изключително внимателно, защото рискуват да станат проводник на фалшива новина.

В поздравленията си към официалните гости на училището Радиана Стефанова благодари на младия български евродепутат за вдъхновението към ученици и преподаватели и призова младите да са активни, да имат своя позиция и да поемат главна отговорност за решенията в собствения си живот.

По време на презентацията, която изслушаха и гости на Средното училище по един от големите международни проекти, бе отбелязано, че само след 5 години, в допълнение на посочените ключови умения за успех, 90% от професиите ще изискват и добри дигитални познания.

Посрещната от представители на екипа на Кмета Галина Стоянова и училищното ръководство Ева Мейдел сподели радостта си да бъде гостоприемно поздравена с цветя от Долината на розите и на тракийските царе. В пожеланията си към подрастващите младият европейски политик пожела да сбъдват мечтите си: „Живеем по-добре, гледаме напред, а не назад!“, призова тя.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram