Идват новите доброволци за 12-то издание на Еко фестивал Казанлък

До броени дни в града на розите ще пристигнат новите доброволци от Испания, Португалия, Швеция, Египет, Словакия, Украйна и България по проект „По-Зелена Европа” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ по програма „Европейски корпус за солидарност” за организиране на 12-то издание на еко фестивал Казанлък.

Младежите ще имат възможност да подпомогнат и създаването на еко център „Зелена Европа” в с. Средногорово. Те ще работят по еко дейности, заедно с дългосрочните доброволци на организацията в същата програма по проект „Зелена Европа”, които са вече от няколко месеца в града ни.

В края на септември още доброволци ще се присъединят към организацията. Те пристигат по новия проект „По-Зелена Европа 2” на програма „Европейски корпус за солидарност”, който беше спечелен от организацията. Доброволците по него ще завършат работата на своите колеги по доизграждане на центъра в с. Средногорово.

Те ще имат възможност и да работят с казанлъшките училища, за да променят екологичното мислене на младежите от града, ще оганизират демонстрационни техники за компостиране, ще бъдат ангажирани с изграждане на повдигнати лехи, оползотворяване на отпадъци и т.н. Те ще работят и с партньорите на сдружението от ЗЖ „Оптима” с. Дунавци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram