“ За Чист въздух на Стара Загора “ разпространи становището си за референдума

Инициативна група „За Чист въздух на Стара Загора“ разпространи становището си за проведения местен референдум. На 26 май старозагорци участваха в допитване с въпрос „Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово?“.
В Позицията се казва “ На 26.май се проведе успешно първият местен референдум в Община Стара Загора. Близо 30 000 (малко под 20%) участваха във вземането на решение за бъдещето на полигон Змейово. 95% от гласувалите заявиха желанието си полигонът да бъде закрит. За да произведе правни последици вотът, на референдума трябваше да гласуват 48,5% от имащите право на глас на територията на Общината.Въпреки това, волята на кмета на Стара Загора – г-н Живко Тодоров, единодушието на Общинските съветници от всички политически парти, при вземането на решение за провеждане на допитване до народа и поетите писмени ангажименти на представители на няколко политически партии, ни карат да вярваме, че и след като преминаха предизборните им кампании, те ще продължат все така единодушно да защитават здравето на избирателите си.
Очакваме, че мнението на 28 000 души ще бъде официално зачетено, защото 28 000 души са страшно много хора. 28 000 са много, както на площада, така и пред урните и няма как техният глас да не бъде чут“, се казва в заключение в декларацията на Инициативна група “ За чист въздух на Стара Загора“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram