За поредна година Открит турнир и Купа България по спортни танци в Казанлък

Тази седмица КСТ „Роза” приема за поредна година Открит турнир и Купа България – две състезания, които ще се проведат в зала „Багира” на 11 май,  неделя. Организатори са БФСТ, Община Казанлък и клуб „Роза” с треньори Петър и Ваня Радеви. В 10:00 часа ще стартира Националният турнир Казанлък 2014, а държавното първенство по спортни танци Купа България – финали ще започне от 17:00 часа.
В Казанлък възпитаниците на Петър и Ваня Радеви се надяват да спечелят медали в различните възрастови групи на латиноамерикански и стандартни танци. Те направиха успешно представяне и в Поморие, който бе домакин на други две състезания на БФСТ.
В надпреварата за Купа България двойката на клуб Роза Калоян Бялков – Симона Семова остана  4-та при юношите старша възраст на „латина“ и 5-та при изпълнение на стандартни танци. Стоян Петров – Десислава Тенева – младежи останаха 5-ти на „стандартни танци“.
В открития турнир на Поморие в клас 15 Бялков  и Семова са трети на „стандартни танци“ и отново с 4-то място на „латина”.
Второ място в  клас 11 Е  за Мартин Бялков – Виктория Петрова от КСТ “ Роза“. Сотборниците им в 11 D Николай Ламбов  и Габриела Инджова са 4-ти.
В клас 18 В „стандартни танци“  двойката Стоян Петров – Десислава Тенева са също четвърти.
В по-силната част от надпреварата за Купа България двойката на другия казанлъшки клуб „Киара –Н“ Иван Матанов-Полина Куцарова отново е с впечатляващо представяне. Възпитаниците на Николай Тенев и Антония Каярова спечелиха сребърен медал при юношите младша възраст на „латиноамериканските танци“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram