За осма година и с международно участие, откриват Мини принт Казанлък 2020

Художествената галерия в Казанлък ще приеме Осмата международна изложба съвременна малка графика Казанлък 2020. Откриването й е утре, 27 август, от 18:00 часа.

Идеята за изложба на съвременна малка графика в Казанлък е на художника график Петър Бояджиев – казанлъчанин, живеещ от десетилетия в Канада. Воден от желанието да представи пред света града на художниците, вече шест години, в различни изложбени пространства в Казанлък се експонира колекция от творби на световно признати съвременни художници в класическите и експериментални графични техники. През последните пет години Художествена галерия – Казанлък има удоволствието да домакинства тази престижна международна изложба.
Събитието е очаквано с интерес по много причини, но най-вече затова, че в пълнота отразява състоянието на съвременната световна графика. Подбраните и представени в изложбата творби са предварително селектирани от международно жури – по регламент журито се състои от наградените от миналогодишното издание и от организатора на конкурса.
Минипринт Казанлък вече е традиционна проява в богатия културен календар на нашия град. Тя превръща Казанлък в световна столица на графиката и благодарение на нея хиляди хора, по целия свят, всяка година чуват името на Казанлък. Тази година изложбата ще се проведе в рамките на Празници в Долината на тракийските царе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram