Засекретиха инфото за конкурсите за училищни директори в областта?

 След като преди седмица от Регионалното управление на  МОН в Стара Загора публично на сайта си в телеграфно съобщение оповестиха само с инициали от двете букви допуснатите  кандидати до конкурсите  за директори на училища в областта, с мотив „лични данни и значим  обществен интерес“,  седмица по-късно раздела „Конкурси“   в сайта на РУ на МОН няма никаква официална информация, изтрита  е и цялата история преди това.

 Всичко това се случва, след като в края на миналата седмица повече от денонощие единствено сайтът на РУ на МОН в Стара Загора не работи.

По странно стечение на обстоятелствата това стана в деня, в който  участниците в конкурсите за директори са били запознати с получените от тях оценки и на практика със самото класиране в конкурсите.

 Вече е публична тайна, че  сред спечелите конкурси за директори на казанлъшки училища, има и две видни общински служителки от последните три кметски мандата в Казанлък.

Това са началникът на кметската канцелария Сребра Касева и началникът на общинския отдел „Образование“ Мария Колева.

Двете поемат, според последната информация две от знаковите училища в Общината- ОУ“ Георги Кирков“ и ОУ“ Паисий Хилендарски“.

Независимо, че на сайта на РУ на МОН за това няма никаква информация, в просветните среди въпросът е  широко дискутиран.  

Част от казанлъшкото учителство е силно респектирано от факта, че независимо от откъсването от просветните среди за повече от десетилетие общинските служителки са демонстрирали завидни познания в сложната и променяща се често просветно- чиновническа  нормативна уредба и с интерес очакват ръководните им изяви.

Директорското място в ОУ „Георги Кирков“  се освободи миналата година малко преди местните избори, след като титулярката там Любомира Абдишева  бе дисциплинарно уволнена и в момента води дела.

 Досегашната директорка на на ОУ „Паисий  Хилендарски Хилендарски“ математичката Цветолина Цветкова  освободи поста поради навършване на възраст за пенсиониране.

С нов директор след конкурса ще е и ОУ „Мати Болгария“. Там поста от Пепа Дукова ще поеме Боряна Попова.

В конкурсите за директори на училища в областта се явиха 57 кандидата, деветима други не бяха допуснати до следващо ниво.

Снимки: Kazanlak.com и Кмета.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram