„Заразно“ добро: „Споделената Коледа“ стигна и до Дунавци

След като дари 54 кутии с подаръци на дамите и мъжете от Дома за стари хора №3 в гр. Казанлък, младежката организация „Взаимопомощ“ предостави хранителни продукти за самотни и социално слаби граждани от с. Дунавци, като част от инициативата „Споделена Коледа“.

„Тази година по Коледа стават чудеса от добри намерения сред нашите доброволци от България, Словакия, Франция и Чехия, предстои и набирането, и даряването на играчки“, разказват от организацията.

За инициативата „Споделена Коледа” и нейното начало Милен Минчев допълва: „Притежаваме къща в село Дунавци от две години. Тук срещнахме толкова отзивчиви и добри хора. Хора, живеещи бедно, но честни и работливи. Тази година, повлияни от наши приятели в Бургас с подобна благотворителна кауза, решихме да направим нещо, за което винаги сме мечтали. Да зарадваме 22-ма самотни и социално слаби възрастни хора в нашето село с пакети хранителни продукти от първа необходимост. Помолихме кмета на село Дунавци за съдействие в откриването на нуждаещите се. Госпожа Бояна Минчева се отзова веднага и ни предостави списък с 44 домакинства. Двойно повече от предвидените. Чудехме се какво да правим, защото не може просто да теглиш някъде чертата и да решиш кой да получи помощ и кой не. Но ДОБРОТО „заразява”! Обадиха се толкова много мили и щедри хора, които се включиха и продължават да се включват в нашата кауза. Вече набрахме стекове с олио, пакети със захар, брашно и т.н. Благодарение на всички с добри сърца, ще успеем да зарадваме 44 възрастни жители на село Дунавци. Коледа е точно това – споделена топлина и усмивка. Тя е празник на доброто и съпричастността. Тя е празник на човещината и радостта. Благодарим на добрите сърца, които помагат! Вие сте причината всичко това да се случва!”.От сега членовете и доброволците на МЦР-Взаимопомощ, плануват това „заразно” добро да продължи и следващата Коледа като залагат средствата от 500 кг. пластмасови капачки събрани от сърцата в Парк Розариум и до „Стената на доброволчеството” в близост до Културен дом „Арсенал” да подпомогнат инициативите „Кутия пълна с щастие” и „Споделена Коледа” в края на 2022 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram