Зарадваха за Баба Марта хората от домовете

Служители на Центъра за трудова адаптация и социализация към Сдружение „Бъдеще за децата“ и омбудсманът на Казанлък Гинка Щерева поднесоха приятна изненада за хората от домовете за стари хора №1 и №3. Възрастните хора получиха мартенички, изработени от потребителите на новата социална услуга. „Грижата за социално слабите, хората с увреждания, децата и възрастните е едно от приоритетните направления в работата ми като Обществен посредник от самото ми встъпване в длъжност“, разказа общественият посредник.


Трудотерапевти, психолог и специален педагог организират групови занимания в две работилници – „Работилница за приложни изкуства“ и „Работилница за бисквитки“. „Освен от мартеничките, при вчерашното ми посещение в центъра се впечатлих от пъстрия килим, който изработват, а също и от тематичните бисквитки. Към Центъра има възможност да се включат и други потребители“, коментира Гинка Щерева.

Първомартенски поздрав днес поднесоха и служители на ОБ „Искра”, като закичиха с мартеници възрастните хора в домовете ДСХ №1 и ДСХ №3. Заедно с тях бяха фолклорна формация „Гъдулица“ и децата от ОУ „Чудомир“ с ръководител Анелия Жекова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram