Започна традиционната акция „Дядо Коледа“

За пореден път – вече девет години – сдружение „Бъдеще за децата“ ще обедини казанлъчани и приятели от близо и далеч под мотото „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”.

Всеки, който иска да влезе в обувките на дядо Коледа и да усмихне деца и младежи, лишени от родителски грижи, деца в риск или неравностойно положение, може да се включи в кампанията от днес до 14-ти декември.  Вълшебните елхи на АКЦИЯ ДЯДО КОЛЕДА са вече по местата си – във фоайето на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, на ул. „Войнишка“ 25, /до парк „Розариум“/ и в магазин „Вимакс“.

Елхите са украсени с коледни играчки и плик към тях. Когато ги отворите ще прочетете истории на деца, с които социалните работници и психолозите при сдружението работят. Специалните писма съдържат информация за тях, семействата им и евентуален подарък, за който всяко от децата си мечтае. Всяка история има номер, който ще помогне пакетът да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване самоличността на децата и близките им. Към инициативата за пореден път се присъединяват и служителите на Завод 6, Цех 120 на казанлъшката оръжейница, както и хотел в Павел бяня, които са заявили готовмност да се включат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram