Започват Детски олимпийски игри в Стара Загора

Над 800 деца от старозагорски училища и спортни клубове, участници в осмото издание на Детски спортни игри „Олимпийски надежди“, ще имат възможност да пробягат 100 метра с ултрамаратонеца Красимир Георгиев в съботния ден.

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора, организират за осми път детските игри на 11 май.

Пред общинската зала „Иван Вазов“, преди началото на детските игри,  ще бъде даден старта на третия етап от бягането на Красимир Георгиев. Ултрамаратонецът предвижда да пробяга 1300 км от Черно до Адриатическо море в рамките на 15 дни. Той ще се движи по маршрута на паневропейския транспортен коридор №8 и ще финишира в албанския град Драч. Инициативата се провежда под мотото „свързаност“ и цели да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

В бягането могат да се включат и всички желаещи. Кулминацията ще бъде от 10 часа в спортна зала „Иван Вазов“, а преди това състезания ще има в плувния басейн, както и в други спортни зали. За участниците са предвидени лакомства и възпоменателни медали. Ще има награди и за изявени спортисти.

Демонстрациите в залата ще включват и възраждане на стари спортни игри като скачане на въже и на ластик. Ще има и предизвикателства за родители. Идеята е да се привлекат повече както деца, така и родители към спорта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram