Заловиха трима за близо 25 000 лв. от ало-измами в старозагорско

Специализираната полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на извършвани на територията на страната телефонни измами е проведена на 19 март. Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР – Стара Загора и ОДМВР – Русе, координирани от ГДНП, под наблюдението на прокуратурата.

В резултат на планираните действия, към 20:00 ч. в гр. Бяла били задържани двама жители на село в Монтанска област, пътували в лек автомобил „Мазда“. При извършено претърсване на колата униформените открили мобилни телефони, сумата от 9 970 лв. и златни накити, които по първоначални данни са получени при извършени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област. Малко по-късно в Русе е задържан и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити.

В хода на разследването е установено, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, извършени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г., при които са отнети общо 24 970 лв. и за които са образувани и се водят досъдебни производства.

На задържаните са повдигнати обвинения и с постановление на РП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram