Заловиха казанлъчанка, задигнала чанта с 22 000 щатски долара

33-годишна криминално проявена жена от Казанлък задигна чанта от преносим компютър, съдържаща служебни документи и сумата от 22 000 щатски долара, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на чанта от преносим компютър, съдържаща служебни документи и сумата от 22 000 щатски долара /служебни средства на варненска корабна фирма/, осъществена на 29.09.т.г. около 17.30 ч. от купето на „Дачия Дъстър“, с варненска регистрация, ползван от 33- годишен мъж от варненското село Каменар, е установена извършителката на деянието. Това е 33-годишна криминално проявена жена от Казанлък.

Тя е била задържана от служители на Първо Районно управление – Варна. Жената е направила пълни самопризнания, като върнала сумата от 5 400 долара и 1 535 лв., както и бижута и луксозни стоки, закупени с част от откраднатата парична сума.

Установено е, че 33-годишният мъж спрял автомобила и влязъл в магазина, за да си купи храна и напитки, но не заключил купето на колата. Жената, която е без постоянна работа и адрес, преминала случайно покрай автомобила и видяла, че купето останало незаключено, отворила вратата, взела чантата от преносимия компютър и се укрила, напускайки Бургас в същата вечер.

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители, е установена самоличността й, като са проследени различни нейни маршрути в България. Последно е локализирана във Варна, където е и задържана.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram