Заловени бракониери на язовир „Жребчево“ с голямо количество риба

Поредна изключително успешна акция от ИАРА Стара Загора на яз. „Жребчево“. След подаден сигнал от доброволци на ЦРОО и наблюдение, продължило 3 дни, на язовира са заловени четирима бракониери с голямо количество мрежи и уловена в тях риба. Иззета е и гумената им лодка, съобщават от Централна Рибно-Опазваща Организация. При опит да избягат, бракониерите се блъскат в голям камък на язовира. Колата е конфискувана от оказалите по-късно съдействие полицаи. Съставени са 4 акта за нерегламентиран стопански риболов.
При една от многото акции на ЦРОО и ИАРА тук за последния месец, от местност „Паничерево“ са извадени 150 метра хрилни мрежи. От мрежите е освободен огромен толстолоб (над 50 кг.). Риби като тази са изключителна рядкост, дори и на големи язовири като „Жребчево“.


При нощна проверка между ЦРОО и ИАРА на яз. „Жребчево“, от местност „Мантинелата“ са извадени 150 метра хрилни мрежи. Една от освободените и върнати във водата риби е есетра. В хода на проверката от местност „Паничерево“ са извадени още 450 метра хрилни мрежи, а рибата е върната обратно във водата.
След подаден сигнал от любители риболовци, ЦРОО и ИАРА извършват проверка и на баластриери при река Тунджа. От водата са извадени 300 метра хрилни мрежи. Освободените риби са костури, каракуди и линчета.

Снимки: ЦРОО


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram