Закупени са първите респираторни апарати за казанлъшката болница

Казанлъшката болница ще бъде оборудвана с три респираторни апарати, закупени в хода на дарителската кампания за справяване с кризата. Това съобщи по време на сутрешния брифинг д-р Златина Нанева, говорител на Общинския кризисен щаб в Казанлък. Единият апарат ще бъде закупен със средствата на Община Казанлък, а другите два – от обявената дарителска сметка. Стойността на всеки е 26 хиляди лева с ДДС.

Има още две заявки на фирми, пожелали да дарят респиратори, казаха от щаба. От понеделник ще започнат инструкциите на медицинския персонал в болницата, в която предстои да бъде разкрито инфекциозно отделение за лечение на случаите с Ковид – 19.

На интернет страницата на община Казанлък https://www.kazanlak.bg/page-1996.html е публикувана дарителската сметка, по която всеки желаещ да дари средства за справяне с кризата може да го направи целево с договор за дарение.

От щаба припомниха, че горещата телефонна линия 0887700846, продължава денонощно да е на разположение на гражданите, които НЯМАТ ЛИЧЕН ЛЕКАР, за да се дават указания какво да прави при грипоподобна симптоматика. Целта е да се намали натиска върху здравната система в спешните кабинети и да се предотврати посещението на здравни заведения за всякакъв вид информация.

Остава на разположение и телефонът за възрастните и самотно живеещи казанлъчани – 0700 400 56, на който се приемат заявки за медикаменти, хранителни продукти и топла храна. Екипите по доставянето са с отличителни знаци на Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram