Задържаха двама мамили по телефона

МВР залови двама сливналии за извършване на телефонни измами на територията на Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство.

Работата на криминалистите започнала първоначално с установяването на 47-годишният Д.Б. като участник в измамни схеми. Той бил задържан през месец март, но е освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Впоследствие той ангажирал свой познат – 24-годишният В.Д., който се включил в разиграването на сценариите. За времето от април до юни двамата участвали в извършването на телефонни измами на територията на градовете Сливен, Стара Загора, Казанлък и Ямбол.

В началото на юни В.Д. е задържан от полицейски служители в Стара Загора при опит да прибере парите от поредната телефонна измама. Старозагорската прокуратура му повдига обвинение и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”.

При последвалите действия полицейските служители в Сливен са установили двамата като извършители на шест случая на телефонни измами, при които те взели от потърпевшите пари, валута и златни накити в размер на над 20 000 лв.

Работата по досъдебните производства продължава под ръководството на Районна прокуратура-Сливен.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram